Torenkranen domineren de binnenstad van Nieuwegein

De vernieuwing van City Nieuwegein wordt ook van een afstand steeds beter zichtbaar. Als je Nieuwegein binnenrijdt, steken er inmiddels vijf torenkranen boven de stad uit. ‘Een indrukwekkend gezicht’ aldus een inwoner tegenover onze redactie.

Vorige week is de tweede Torenkraan voor CityPromenade opgebouwd, zo kan de bouw binnenkort de hoogte in. De torenkraan staat op een platform in het water. Net zoals de eerste torenkraan. In totaal komen er vier torenkranen op het bouwterrein voor CityPromenade te staan.

Een project van 452 duurzame woningen, 80 parkeerplaatsen en 2 horecagelegenheden in City Nieuwegein, onlangs nog winnaar van de publieksprijs voor meest duurzame gebiedsontwikkeling van Nederland. De woningen worden naar verwachting in 2025 opgeleverd. De eerste verdiepingen van het Stationsgebied zijn al zichtbaar, dit worden er snel meer.

Twee weken geleden heeft de aannemer van CityPromenade een van de WKO-bronnen geboord. De ondergrond was harder dan verwacht, waardoor het boren langer duurde.

Benieuwd wat er gebouwd wordt? Bezoek deze website en ontdek de bouwprojecten in de binnenstad van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk